- Autor: Gizelaa
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko polotučné průměr | 100 |
Jogurt bílý selský (Hollandia) | 150 |
Cibule | 200 |
Zelí bílé kysané | 500 |
Brambory rané | 500 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 3378 kJ
Bílkoviny (g): 27,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 135,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 43,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 845 kJ
Bílkoviny (g): 6.8, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 33.8, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 10.8, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Zapékací mísu vymažeme olejem. Klademe plátky brambor (trošku posolené a popepřené), na to cibuli, vymačkané zelí, brambory, cibuli... nahoře by měly být brambory. Jogurt rozmícháme s mlékem a zalijeme. Dáme to trouby na cca 45 minut zapékat.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.